top of page
Search

Å ta vare på tiden

På bare noen dager har vi gått fra vanlig hverdag, og til en virkelighet som føles ganske uvirkelig. Å være sammen om å leve isolert, er en følelse de færreste av oss har kjent på tidligere; tomme gater, tømte timeplaner og utsatte avtaler. Det er en underlig tid vi befinner oss i, men som vi må stå i og stå ut, slik at også tiden etterpå blir best mulig for flest mulig. At det medfører utfordringer for den enkelte, er dog ikke til å stikke under en stol. Her har jeg noen tips som kan bidra til gode dager fremover. Nå som vi bør holde x meter avstand fra hverandre, samtidig som at vi skal sjonglere fritid med jobb og/eller hjemmeskolering – det hele helst på ett og samme sted.


Foto: Sofie Holtedahl

Bevegelse ute (med mindre du har full hjemmeisolering). Norge rommer mye flott natur, med plass nok til alle, og dette er en god mulighet til å benytte seg av den. Våren er i anmarsj, og kroppen vår er skapt for bevegelse. Snør på deg joggeskoene eller gå en rolig tur; det å lufte hodet er noe mange av oss har litt ekstra behov for akkurat nå. Trenger du inspirasjon til å komme deg ut, anbefaler jeg å ta en titt på Helene Myhres Instagram, og sett gjerne på en fin podcast mens du går - som Radical Broccoli, Familieliv eller Frilanslivet.


Trening inne. Treningssenteret har stengt, hvilket tvinger oss til å bli litt mer kreative når det gjelder fysisk aktivitet. Heldigvis er dette noe treningsprofiler har skjønt, og det florerer med forslag til hjemmetrening om dagen. Kristin Birkelund har eksempelvis supre treningsøkter som utover kroppsvekt kun inkluderer en stol og raggsokker, Funkygine har triks som er svært motiverende for småbarnsforeldre, mens webcoaching.no har laget treningsprogrammer som kan lastes ned og benyttes gratis. Ikke minst så har Shape Up en YouTube-kanal med treningsvideoer, der det er noe for de fleste.


Yoga og avspenning. Mange kjenner nok på en anspenthet i forbindelse med situasjonen vi befinner oss i, som ikke er rart. Det er både lurt og sunt å ta et lite steg tilbake, tøye ut og finne roen, og da kan yoga være et godt verktøy. Hvert år poster Adriene Mishler en 30 dagers challenge på YouTube, og nå er kanskje en anledning til å teste? Noia podcast har forøvrig også laget en episode nettopp om stress forbundet med situasjonen vi står i, som er verdt en lytt.


Foto: Sofie Holtedahl

Kreativitet. Til tross for at dette nok ikke er tiden for å begrense sosiale medier og skjermbruk veldig, er det gunstig å gjøre litt andre ting slik at vi får løftet blikket. Strikketøyet du aldri begynte på, malerskrinet eller symaskinen som har ligget og støvet innerst i skapet, oppskriften du har hatt lyst til å teste. Søk etter inspirasjon, for å ha noe kreativt å drive med kan være både engasjerende og givende. Vi i Girl Crush har jobbet endel med å lage innhold til Mjuk og Coop de siste månedene, og på mjukstrikk.no har de mange fine, gratis strikkeoppskrifter som du kan begi deg utpå.

Tiden sammen. Krisen vi står i minner oss om hvilken luksusvare hverdag faktisk er, og det fantastiske verktøyet internett og sosiale medier kan utgjøre kommer virkelig frem i lyset. Arranger gruppesamtaler, ring en du savner eller en du tror ville satt pris på kontakt, se litt flere serier enn du kanskje burde. Snakk sammen, både i telefon og over nett, le og smil! Det smitter. Vi sitter plutselig med mye tid som skal forvaltes på en ganske uvant måte, og da er det viktigere enn på lenge at vi er rause, deler litt ekstra av det som er positivt. For til syvende og sist handler dette om å ta vare; på oss selv, hverandre og på tiden sammen, fra hverandre.


Tekst og foto: Sofie Holtedahl (@mellotune)

Comments


bottom of page