Search

Hør Maria Menas åpenhjertige påminnelse


Sommeren er i full galopp, og sjansen er stor for at du vil være flue på veggen til sjukt mange fargerike ferier til kjente og ukjente! Festivaler, snorkling i Filipinnene, jenteturer til New York.. Dette må være høysesongen for ensomhet (?), og for ikke å snakke om utspring av følelser som sjalusi og det å ikke føle seg god nok - når «alle andre» ser ut til å være lykkelig på ferie i sosiale medier.

Jo mer tid du bruker på sosiale medier, jo ensommere vil du sannsynligvis føle deg. Det viser en studie publisert på American Journal of Preventive Medicine.

Følger du Maria Mena på Instagram fikk du kanskje med deg alvorspraten om ensomhet, et forsøk på å normalisere temaet, i gårsdagens Instastory. - En folkesykdom som mange sjeldent vil innrømme å ha kjent på.


Tekst og klipp: Siri Aleksandra A. Olsen


Hun bruker stemmen sin til å ta opp noe veldig viktig. En bra dame! Og spesielt viktig blir det å belyse det i sommermånedene som kommer. Maria oppfordrer de som føler seg ensomme, å si fra. Våg å fortell venner hvordan du har det, hva er det verste som kan skje?

- Husk, det er ikke viktig hva andre synes om deg! Det som er viktig er hva DU synes om deg!

Jeg evaluerer meg selv, sikkert ukentlig. Det er jeg nok ikke alene om. For å sjekke hvordan ståa er med meg, er det bare å ta en runde på Insta, sjekke ut omgangskretsen, gjerne sammenlikne meg selv med en jeg identifiserer meg med. Utdanning, jobb, inntekt, utseende. Jo likere jenta er meg, jo mer intens blir sammenligningen. Høres kanskje ikke så alvorlig ut det? Kanskje ikke, men så fort jeg begynner å rakke ned på meg selv for å ikke nå opp til det jeg tenker er «standarden», blir det usunt. Jeg vil jo aldri kunne bli en annen, derfor vil jeg ende med å bli skuffa over å ikke klare å matche idealet.

Vi vet at den største andelen brukere på sosiale medier er jenter og kvinner. Det er enkelt å si at man ikke bli påvirket av innhold som blir delt, men det er en høy risiko å ta - observasjon blir lett til en usunn sammenligning - og det skjer gjerne helt ubevist. Vi har en tendens til å opparbeide skyhøye forventninger til oss selv når vi ser andre jenter vi identifiserer oss med, har mer, ser bedre ut og gjør det tilsynelatende bedre enn oss selv. Det resulterer i at vi dømmer oss selv.

Nettopp dette gjør oss selv til vår egen verste fiende. Men det er jo faen meg ikke til å komme unna heller. Sosiale medier fører med seg poser og sekker av negative følelser, det skaper press, og de fleste som scroller nedover Instagram flere ganger om dagen, vil ikke forbli uberørt - selv om akkurat dette er vanskelig å innrømme.

Allikevel må vi også innrette oss at de digitale kanalene har kommet for å bli. Det er naturlig å publisere høydepunkter i våre liv, akkurat som vi gjør når vi velger ut bilder til veggen i stua. Vi må bare være flinke til å sortere innholdet. Ta pauser. Følge de som gir deg positive følelser, de som inspirerer. Vær selv et godt forbilde, og del det du gjerne vil at andre skal dele. Slutt å følg de som får deg til å føle deg dritt. Og kanskje er det lurt å ta et lengre avbrekk om du selv ikke er på et bra sted i livet? Ekstra viktig er det å være oppmerksom dersom sosiale medier er en viktig del av jobben din. Jobber du i mediabransjen krever det kanskje at du er konstant. Selv om du er en såkalt ekspert er du ikke dermed sagt immun. Avslør tankefeilene i tide, «hvis bare jeg hadde vært litt tynnere, så hadde alt vært bra». Det som deles i sosiale medier er sannsynligvis ikke mer enn 0,2 prosent av et helt menneske. Noen syns det gir mer mening å dele de gode dagene, fremfor de dårlige. Ikke alle vil vise verden den dagen de hadde panikkangst, var usminket eller hadde mensen. Sosiale medier er bare sosiale medier, det er skuespill, det er fake, det er ærlighet, det inspirerende, det er bra, det er spill, det er reklame, det er dritt. Det er alt. Og det er lett å glemme den fine ferien du hadde i vinter, da venninna di sendte deg melding hvor hun skrev hun var grønn av sjalusi. Eller - når du sitter stuck med barna en lørdagskveld, kan jeg banne på at hun single venninna di som shaker assen på Seksuell på Blå hver måned føler seg minst like ensom noen ganger.

Og det som er digg da - er at det nå har blitt en trend å publisere ufiltrert innhold. Det er høyere aksept, og det skaper en uformell tone! Endelig har vi begynt å lære og jeg føler virkelig det begynner å gå i riktig retning her. Og misforstå meg rett, jeg er pro-internett, selv om det ikke høres sånn ut. Jeg tok også en runde med noen venninner på Snapchat og de er enige i at det har blitt løsere stemning på sosiale medier, - føler det liksom har gått over for de fleste det greiene der, folk er jo ikke så perfekte lenger på so-me, og de som er det, ler alle av. Jeg deler også mye, sånn bevisst/ubevisst snik-skryt. Hvorfor legger man ut i det hele tatt? Det er jo for å vise frem, få en slags bekreftelse på at livet man lever er kult og bra.

Best av alt fikk vi lov til å dele Storyen til Maria her på GIRL CRUSH - og det er en fin og viktig påminnelse til oss alle! Det er ikke første gang hun deler så åpenhjertig om psykisk helse. Vær snill å sjekk ut videosnutten, du har godt av litt Mena-TV. <3

Copyright © 2020 GIRL CRUSH. All rights reserved.

Empowered by GIRL CRUSH.