Search

«Ikke prøv deg på det du kan mislykkes i»


Å følge en drøm krever at man først godtar den. At man lærer den å kjenne og aksepterer den, uansett hvor fremmed og skremmende den virker. Over tid, når du begynner å åpne opp for at den kan bli en realitet, vil den føles mer og mer virkelig. Man danner noe. Et forhold. Et følelsesmessig bånd, mellom seg selv og denne drømmen.


Amy <3

Er det liksom bare å believe in yourself, da? Følge drømmen? Kanskje være en Christofer Columbus, en Oprah Winfrey, eller en Mahatma Gandhi? Men hva med konsekvensene? Hva med risikoen? Frykten for å ikke lykkes? Frykten for å være annerledes, å skille seg ut i saueflokken? Alt har jo sin pris. Det kreves mer enn bare blod, svette og tårer. Nemlig tid - kanskje noe av det mest hellige vi har, eller?

Mange mener at det er rent oppspinn å følge drømmen, at det er billig livsfilosofi. Og det er jo helt OK! For smaken er som baken, den er delt i to. Sånn har det alltid vært, og sånn vil det alltid være. Det finnes et hav av potensial og muligheter der ute. Mennesker som ser disse, skimter kanskje et Soria Moria i det fjerne. Men - for å komme seg dit er man nødt til å ta beina fatt. Slike mennesker vet at de må utvide horisonten sin og at det tar tid. Slik blir man jo på en måte sin egen versjon av Askeladden man leser om i norske eventyr: en bærer av gode verdier, som eventyrlyst og mot.

Eventyrene forteller oss at Askeladden lykkes ved tilfeldighet eller ufortjent hjelp fra andre. Men realiteten er noe annerledes. Det å følge en drøm er ikke det samme som å følge en Møllers bolle oppskrift på 1-2-3. Det kreves hardt arbeid, en god idé, tid og ikke minst timing. Og på toppen av det hele hjelper det med “a sprinkle of magic”, litt sånn bippity boppity boo.

Videre er det alpha o mega å være realistisk med egne mål og drømmer. Man klare å være litt kritisk med seg selv, og skille mellom hva som er ønsketenkning og det som faktisk er realistisk. Såklart er det lov å miste seg selv til drømmeland i ny og ne, men man kommer lengst dersom beina er plantet på jorda. Det er jo tross alt her vi holder til, he-he.

Dersom det eksisterte noe ala en Ikea-monteringsguide, hadde vi kanskje ikke verdsatt og beundret de som tør å følge drømmen i like stor grad…?

Så hva vil det si da, å følge drømmen? Godt spørsmål. Det å følge en drøm kan bety så mangt. Derfor er det så viktig å bemerke seg rollen av kultur og det samfunnet vi vokser opp i: hvordan det påvirker vår persepsjon av verden, levemåte og oppførsel.

For det å følge drømmen har ulik betydning for ulike mennesker. Noen drømmer om å bli rik i form av økonomisk rikdom, andre drømmer om rikdom i form av livserfaringer, kunnskap og opplevelser. Jeg tror ihvertfall at uansett hva drømmen din er, så kommer man lengst ved å prøve. Uansett hva drømmen din er, ville det ikke være et trist liv, hvis det var mottoet ditt: Ikke prøv deg på det du kan mislykkes i?

Nei uff, sleng med deg nistepakken over skulderen og ta beina fatt. Det er i hvertfall en god start.

Og husk, det er ingen skam å snu.


Copyright © 2020 GIRL CRUSH. All rights reserved.

Empowered by GIRL CRUSH.