Search

Crush på Zahra


Zahra Isabelle Laine er en klassisk Jill of all trades med herlig italiensk blod fra svenske trakter; Hun vil helst gjøre alt! Først og fremst er Zahra en make up-artist, så obviously er hun god på sminke. Hun er butikksjef på Mac i Bogstadveien i Oslo, og jobber mye med opplæring av sminke til sine ansatte i butikken og til sine kunder. I tillegg er vi så heldige å ha henne i Girl Crush, og hos oss går det i frilansoppdrag til for eksempel shoots. På toppen av å drive med sminke, er Zahra også DJ. Hun spiller på blant annet Ingensteds, Fisk og Vilt, Sawol, Cafe Sør og andre kule utesteder i Oslo. Følger du henne jevnlig på Insta skjønner du fort (i tillegg til å bli super-sminke-inspirert) at dette er en jente med bein i nesa, uten filter, eller redsel for å ytre sine meninger. En ekte Girl Crush!

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag/studiehverdag/hverdag ut for deg? 

Siden jeg jobber som sjef på en sminkebutikk så er hverdagen egentlig ekstremt varierende. Jeg jobber selvfølgelig mye med planlegging i form av strategier, kurser, møter og lignende, men mest jobber jeg med trening og motivering til mine kollegaer. I tillegg jobber jeg direkte med kunder, booker sminke-timer osv. Jobben er å bygge opp teamet mitt, hver dag. Det er selvfølgelig mye annet og - men foretrekker den korte novellen, en rask oppsummering av det aller viktigste.  

Hva ligger til grunn for at du holder på med det du gjør i dag? 

Jeg har alltid hatt et spesielt driv for det kreative, og kjeder meg veldig lett på "vanlige" jobber. Nå har jeg en kreativ, stabil jobb som utfordrer

meg hver dag på en god måte.  

Hva gjør deg glad? 

Kort og enkelt: vennene mine, og hunder/dyr som har det bra. Long story: gode diskusjoner om mulige Black Mirror episoder og tanken på at det sikkert finnes et sted med noen jeg kan forelske meg i.  

Hva skulle du gjerne brukt mer tid på? 

Trening og kosthold. Høres enkelt ut, men det er så kjedelig, og frustrerende når man har en hektisk livsstil med mye ansvar. Jeg har også et par sykdommer som hindrer meg i hverdagen, som blant annet IBS, som er en magesykdom som gjør at jeg er sensitiv og allergisk mot veldig mye, gjør meg veldig sær i matveien. Den andre sykdommen heter PCO, og det er en hormonforstyrrende kvinnesykdom som gjør at jeg får hormonell ubalanse. Mood swings osv., alt som allerede er slitsomt med det å være kvinne. Det er sinnsykt kjipt, og trening og kosthold er derfor noe jeg bør prioritere fremover.  

Hvor finner du inspirasjon? 

Overalt. Alt fra et backstage-bilde til en blomst jeg gikk forbi på veien hjem fra jobb.  

Hvem er ditt kvinnelige forbilde og hvorfor?  


Junglepussy er vel kanskje mitt eneste egentlige kvinnelige forbilde, fordi hun er bare så jævla rå på en helt effortless måte, og hun er så lite filtered i måten hun er på - hun er helt unapologetically seg selv. Men jeg elsker mange andre kvinner! Selvfølgelig mye kvinnelige rappere, fordi det er det jeg lytter på mest, og det bare gir meg heftig gode vibes. Men det jeg har skjønt nå senere i livet, er at jeg sånn egentlig ikke ser noen som et "forbilde". Vi er alle oss selv av en grunn og bare fordi du digger dem og de er "dope" på det de gjør, betyr ikke det at du bør følge deres fotspor. Vennene mine for eksempel, elsker jeg jo, og de er alle helt rå på sin egen måte... men de er ikke mine forbilder, og jeg er ikke deres. Vi er bare equals - og det er nok. If that makes sense? Mange av de (f.eks. kvinnelige skuespillere eller rappere) som jeg liker, liker jeg mer fordi jeg resonnerer med dem og ikke ser opp til dem, og det er av akkurat den grunnen de føles mer real for meg.  

Hvilke råd ville du gitt til 16 år gamle deg selv hvis du kunne?

16-årige meg var ganske smart assa, bare å holde hodet kaldt. - Du kommer deg ut av mamma sin leilighet snart kiddo. 

Tekst: Eline Lauritzen

Copyright © 2020 GIRL CRUSH. All rights reserved.

Empowered by GIRL CRUSH.