top of page
Search

Fellesskap av kvinnelige gründere åpner pop up-butikken GIRL CRUSH

(Deler av artikkelen ble først publisert på Næringseiendom, juli 2020)


Fellesskap av kvinnelige gründere åpner pop up-butikken GIRL CRUSH. I de fargerike lokalene finner man produkter #lagetavjenter.


Fra åpningen: Fra venstre Kiki Plesner i Plesnerpatterns.no, Marianne Tvenge fra Fram Eiendom (Valkyrien), Amanda Thompson, som driver Bryllupsglede, og står bak podkasten Jenteloven. Foto: GIRL CRUSH

Avlyste arrangementer i høysesongen på sommeren gjorde at flere av bedriftene i kontorfellesskapet GIRL CRUSH på Skøyen sto i fare for å miste hele inntektsgrunnlaget sitt. Alle forsto raskt at det var på tide å tenke nytt.


Foto: GIRL CRUSH

Da tilbudet bød seg, ble de enige om å åpne en felles konseptbutikk i nye Valkyrien senter på Majorstua i Oslo.

En samling små bedrifter

Fellesnevneren for bedriftene som holder til i pop up-butikken er at de er startet og drevet av kvinner. I de pastellrosa lokalene ​finner man en kombinasjon av håndlagde blomsterdekorasjoner, eksklusive smykker, ulike designarbeider, giftfrie menskopper samt bærekraftige velværeprodukter og tekstiler. Girl Crush, Ro & Raff, Flove, Fiorella, Bryllupsglede, Plesner Patterns, Gudrun og Eco o´clock er alle samlet under ett tak.


Kiki Plesner, fra Plesner Patterns. Foto: GIRL CRUSH


Sammen er de en gjeng små lokale bedrifter, som har mye av produksjonen i Norge. Blant annet er putene fra selskapet ​Gudrun​ et helnorsk produkt – tekstilene blir produsert og vevd av Innvik AS​ i Stryn, før de blir sydd av en lokal produsent utenfor Kristiansund.

– Aldri har det vært viktigere å støtte norsk næringsliv, og spesielt selvstendig næringsdrivende og lovende oppstartsbedrifter. Disse ønsker vi å fremme på én og samme plattform, sier initiativtaker Siri Aleksandra A. Olsen.


Foto: GIRL CRUSH


I båt med anerkjente merker

Sammen med anerkjente merker som ​& Other Stories​,​ Heaven Scent ​og​ Maanesten og Kaffebrenneriet​, vil butikken ligge i Valkyrien Senter, og ​Moniker som nærmeste nabo​, en splitter ny multibrand butikk.

– ​Valkyrien blir en fantastisk destinasjon! Fram Eiendom har virkelig gjort en god jobb med å sette sammen leietakerne i senteret. Moniker, en splitter ny multibrand-butikk, vil romme to etasjer. Det fargerike og kreative interiøret, satt sammen av Moniker og Snøhetta, er verdt en tur i seg selv, sier Olsen.

Som andre i det norske fellesskapet vil alle på kjøpesenteret følge Folkehelseinstituttets råd om renhold, hygiene og sikkerhet for både butikkansatte og besøkende.

Åpner også opp for levering

For dem som ikke har mulighet til å besøke butikken jobber Girl Crush også med en enkel nettbutikk som skal romme produkter #lagetavjenter i perioden de har butikken åpen.

Bestiller man herfra, vil man få produktene levert hjem på en forsvarlig måte. ​Før webshopen er ordentlig på plass finner ​Girl Crush​ andre løsninger.

– Jeg håper alle tar kontakt med oss dersom de ikke har mulighet til å komme på besøk i den fysiske butikken. Vi svarer på telefon, mail eller i sosiale medier, og strekker oss langt for å få produktene levert på andre måter, dessuten har mange av jentene egne nettbutikker, forteller Olsen.


(Video av Pan Media)


Om pop up-butikken GIRL CRUSH

Initiativtakerne bak konseptbutikken Girl Crush, er byrået Girl Crush – et kreativt innholdsbyrå, og et coworking space på Skøyen i Oslo. Søstrene ​Siri Aleksandra A. Olsen og Anja K. Amundsen​ står bak det kreative byrået.

Selskapene som samarbeider om konseptbutikken i Valkyrien senter er:

Gudrun - Helnorske kvalitetsputer​, startet av interiørdesigner Rikke og ​Torkel Bye-Sondresen

Fiorella - Smykker fra utvalgte merker, blant annet​ ​Claudia​ Navarro​, drevet av Fiorella Myklebust

Ro & Raff - Blomsterdekorasjoner til privatpersoner, bryllup, installasjon og events. Elis Romero Hougen

Bryllupsglede - Bryllupsplanlegging og skreddersydde trykksaker av Amanda Thompson, som også står bak podkasten Jenteloven og Bryllupsglede

Plesner Patterns - Mønsterkonstruksjon/spesialdesign Kiki Plesner

Flove - Menskopp, dokumentert, trygg. Inneholder ingen giftige kjemikalier Jeanett Pettersen

Eco o’clock - Veganske og plastfrie produkter med fokus på miljø og fair-trade. Mye håndlaget. Startet av Kathrine Bergstå og Theresa L. Djokoto

GIRL CRUSH - Initiativtaker til dette prosjektet. Er også et kreativt innholdsbyrå + jentekollektiv drevet av søstrene Siri Aleksandra A. Olsen og Anja K. Amundsen

Comments


bottom of page