Search

Pia har gitt seg selv ansvaret for å ha det bra; ikke noe «hokus pokus», i følge henne

Pia Seeberg kan sies å være en mester når det kommer til å skape sin egen drømmehverdag. Den fyller hun med alt fra trening og aktivitet, til skriving, møter og foredrag. Mange kjenner henne som Shape Up-profil og fra podkasten Treningspodden, eller rett og slett gjennom sosiale medier, der hun inspirerer tusenvis av følgere daglig. Jobben hennes er allsidig, og kalenderen har en tendens til å være full. Veldig full. Allikevel klarer Pia å opprettholde en balanse, som gjør at måten hun lever på ikke bare er spennende, men også givende over tid.


Foto: Sofie Holtedahl

Det begynner ikke med ytre faktorer, men de indre. Alt som fører til endring og måloppnåelse, sitter i hodet; derfor er det også viktig at vi begynner å jobbe med oss selv.

Pia anser mentaltrening for å være et vel så viktig verktøy som den faktiske fysiske treningen, uten at det skal være noe hokus pokus, som hun liker å si. Ei heller gjelder dette faktumet kun for supermosjonister eller kjente mediefjes; det gjelder for absolutt alle. Selv er hun nok i kategorien blant dem som jobber, trener og lever i et høyt tempo. Hva hun foretar seg, får til og tenker, deles det også raust av i sosiale medier, og overflatisk sett kan man dermed oppfatte at hun har stålkontroll på de fleste arenaer. Dette er hun derimot rask til å avkrefte – «som regel føles det heller motsatt». Her kommer den mentale biten inn, mentaltreningen som Pia også har sertifisert seg til å bli trener i. Å endre egne tankemønstre slik at man bygger seg selv opp, og dermed håndterer stress på en konstruktiv måte, er muligens helt essensielt for å klare å leve et «turboliv» – og samtidig klare å nyte det i fulle drag.


I tillegg gjelder det å være bevisst på hva man fyller tiden sin med, ikke minst.

Og bevisst, det har Pia vært siden studietiden. Magefølelsen har hele veien vært en rettesnor for valgene hun har tatt. Fokuset har vært på at jobben skal være givende på en genuin måte, ikke nødvendigvis givende i form av et regelmessig overskudd av inntekter eller store mengder med fritid. Erfaring var vel så viktig som lønn i begynnelsen. Med tiden har denne arbeidsfilosofien, hvor drivkraft utgjør selve grunnmuren, ledet henne dit hun er i dag. Ingen har en helt samme type hverdag som Pia, og å oppsummere jobben hennes med kun én setning er nærmest umulig.Trening er dog kanskje hva det kan kokes ned til, det meste, til tross for at hun holder på med trening fra mange ulike innfallsvinkler. Være seg ved å hjelpe andre med deres trening, både den fysiske og mentale biten, eller ved å kommunisere alt trening rommer - på ulike plattformer. Ikke minst så ga hun ganske nylig ut bok, «Bli din egen PT». Hovedbudskapet her er at vi alle sitter på vår egen, indre fasit. Lærer vi å lytte til og bruke den riktig, kombinert med noen nøkkelverktøy som boken formidler, sitter vi igjen med kompetansen som vil gjøre oss sterkere både i hodet og kropp – helt på egenhånd.


«Kan jeg, kan du», liker Pia å si. Hun er selv i mye aktivitet, på samme tid som at hun bruker tankene som et verktøy for å holde seg gående på en best mulig måte. Tøffe treningsøkter og andres prestasjoner kan være fint å la seg inspirere av, men ikke nødvendig å alltid klare å gjennomføre selv. Ikke for henne, heller. Dette kommuniserer hun til stadighet, og viktigheten av å bare legge beina høyt i blant, undervurderes ikke. Eller ofte, dersom behovet er der. Det må til, skal man klare å leve aktivt og godt slik Pia gjør; ikke bare , men også på sikt.

Copyright © 2020 GIRL CRUSH. All rights reserved.

Empowered by GIRL CRUSH.